Τι έχει για βραδινό?! Μια παραβολή μέσων κοινωνικής δικτύωσης

0
44

Η Σάλι και ο Τζόνι φεύγουν από το σχολείο στο σπίτι, οι κοτσιδάκια αναπηδούν και οι τσίχλες σκάνε. “Γεια σου μαμά! Τι είναι για δείπνο;”

Η μαμά σηκώνει γρήγορα το ποτήρι του κρασιού της στο νεροχύτη. “Ε, ε, τι; Δείπνο; Δεν ξέρω πολλά για το δείπνο! Έχω ακούσει για αυτό, αλλά δεν το έχω ξανακάνει. Είναι αυτό κάτι που θα έπρεπε να κάνουμε ως οικογένεια;”

“Sheesh! Heck ναι μαμά! Πού ήσουν; ΟΛΟΙ τρώνε βραδινό!”

Η μαμά γουρλώνει τα μάτια της. “Λοιπόν, εντάξει, αν το κάνουν ΟΛΟΙ, ας φτιάξουμε ένα δείπνο! Ο Τζόνι πάρε αυτό το δοχείο εκεί. Και Σάλι, άνοιξες το ντουλάπι και δες τι υπάρχει εκεί.”

Η μαμά μαστιγώνει ανοίγει το ψυγείο. “Χμ. Εδώ είναι ένα αυγό, ένα μήλο, κέτσαπ, μαγιονέζα και λίγο φυστικοβούτυρο. Α, και εδώ μερικά πράσινα φασόλια, αυτά είναι καλά για εσάς! Και ας προσθέσουμε αυτό το χοτ ντογκ.”

Η Σάλι φωνάζει: «Μαμά, βρήκα λίγη πάστα κάρυ, ελαιόλαδο, ένα κουτάκι με τηγανητά φασόλια και μείγμα τηγανίτας».

“Ωχ, αυτό είναι καλό Σάλι. Το ελαιόλαδο είναι υγιεινό και τα τηγανητά φασόλια είναι νόστιμα! Ο Τζόνι έβαλε όλα αυτά στην κατσαρόλα και ανάψέ το.”

Ο Τζόνι ξέρει ότι πρέπει να συνεισφέρει κάτι κι αυτός. “Ξέρεις, ΠΡΕΠΕΙ να έχουμε λίγη πρωτεΐνη. Έχω ακούσει ότι όλοι πρέπει να την έχουν. Ας ρίξουμε αυτό το κουτάκι τόνου και αυτά τα μπράουνις. Λατρεύω τα μπράουνις!”

Μόλις η κατσαρόλα αρχίσει να σιγοβράζει και το γεύμα είναι έτοιμο, η Σάλι, ο Τζόνι και η μαμά και ο μπαμπάς κάθονται να φάνε.

Μετά από μερικά δαγκώματα, η Σάλι και ο Τζόνι σηκώνουν τη μύτη τους. “Γιατί! Αυτά τα πράγματα είναι χυδαία!”

«Δεν το καταλαβαίνω», λέει η μαμά. “Χρησιμοποιήσαμε ό,τι μπορούσαμε να βρούμε και ήταν όλα καλά. Ξεχάστε το! Αυτή η ιδέα για το δείπνο απλά δεν λειτουργεί! ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΑΤΕ ΛΑΘΟΣ!”

Η Σάλι και ο Τζόνι γλιστρούν προς τα υπνοδωμάτιά τους, η μαμά ξαναγεμίζει το ποτήρι με το κρασί της και εγκαθίσταται μπροστά από το στήθος. Και η οικογένεια δεν μιλά ποτέ ξανά για δείπνο, πολύ περισσότερο για το EATS.

Πολύ ανόητο ε; Κι όμως, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η προσέγγιση που έχω δει ανθρώπους να ακολουθούν στα social media.

Πηγαίνοντας στη ζώνη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επειδή το κάνουν ΟΛΟΙ.

Κατακτώντας οποιαδήποτε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης…Twitter, LinkedIn, Facebook, Tumbler, Blogs, YouTube, Google Plus, Flickr, Posterus, Yelp, FriendFeed, StumbleUpon, RSS Feed, Delicious, Technorati, Reddit, Digg, Google Buzz

… χωρίς καμία σκέψη για το αν αυτά τα μέσα είναι κατάλληλα για τους στόχους τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και το πιο σημαντικό, να μην γνωρίζουν ποιοι είναι οι στόχοι τους για αρχή.

Ακριβώς όπως αυτή η οικογένεια, μερικές επιχειρήσεις πιστεύουν ότι ετοιμάζουν δείπνο, ενώ στην πραγματικότητα απλώς μας ζημιώνουν!

Τι χρειαζόταν λοιπόν αυτή η οικογένεια; Πριν ανοίξουν το ντουλάπι ή βγάλουν μια κατσαρόλα, χρειάζονταν πρώτα μια συνταγή. Δεν είναι συνταγή για πρωινό ή επιδόρπιο. Μια συνταγή για δείπνο. Και έπρεπε να ακολουθήσουν αυτή τη συνταγή γραμμή προς γραμμή, αφιερώνοντας χρόνο για να εφαρμόσουν κάθε βήμα όπως γράφτηκε.

Και τι χρειάζονται οι επιχειρήσεις όσον αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Πρώτα και κύρια, πριν ανοίξουν έναν μόνο λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρειάζονται και αυτοί μια συνταγή – γνωστή και ως στρατηγική.

Ορίστε, λοιπόν, τι πρέπει να κάνετε για να φτιάξετε τη δική σας «συνταγή» στα social media.

Ρωτήστε τον εαυτό σας και την ομάδα μάρκετινγκ σας αυτές τις βασικές ερωτήσεις πριν «μαγειρέψετε το δείπνο»:

Με τι θέλουμε να καταλήξουμε – πρωινό μεσημεριανό ή βραδινό;
– Τι θέλουμε να πετύχουμε με τα social media;
– Ποιους μετρήσιμους στόχους θέλουμε να πετύχουμε;
– Πού θέλουμε να είμαστε σε 3 μήνες, 6 μήνες, 1 χρόνο;

Τι συστατικά θα χρησιμοποιήσουμε;
– Ποιες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι κατάλληλες για εμάς και γιατί;
– Θα μας βοηθήσουν αυτές οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να πετύχουμε τους στόχους μας που αναφέρθηκαν παραπάνω;
– Πόσα από αυτά χρειαζόμαστε;
– Οι άνθρωποι που θέλουμε να προσεγγίσουμε χρησιμοποιούν τις ίδιες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης;
– Ποιες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης αντικατοπτρίζουν καλύτερα το εμπορικό σήμα και την κουλτούρα μας;

Πώς θα προετοιμάσουμε και θα μαγειρέψουμε αυτά τα υλικά;
– Τι είδους περιεχόμενο θα δημοσιεύσουμε;
– Τι φωνή ή προοπτική θα πάρουμε;
– Πώς θα δημιουργήσουμε έναν αμφίδρομο διάλογο με το κοινό μας;

Αν δυσκολεύεστε να βρείτε τη δική σας στρατηγική για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ποιες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να εφαρμόσετε ή πώς να χρησιμοποιήσετε αυτές τις διάφορες πλατφόρμες, επικοινωνήστε μαζί μας στη Ruby Marketing Systems. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να σας καθοδηγήσουμε σε μια διαδικασία βήμα προς βήμα για να δημιουργήσετε τη δική σας επιτυχημένη συνταγή μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η Lynn Ruby βοηθά τους επιχειρηματίες που δεν διαθέτουν τμήμα μάρκετινγκ, να δημιουργήσουν και να εφαρμόσουν στρατηγικές μάρκετινγκ – διαδικτυακά και εκτός σύνδεσης – να προσελκύσουν νέους πελάτες και να αναπτύξουν την επιχείρησή τους.

Article Source: http://EzineArticles.com/6681921

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here